info@unissa.edu.bn +673 2462000

UNISSA Hulurkan Sumbangan Anak-Anak Yatim

Home > Halalan Thayyiban Research Centre | News > UNISSA Hulurkan Sumbangan Anak-Anak Yatim

Bandar Seri Begawan, 19 Mei 2020:

Universiti Islam Sultan Sharif Ali (UNISSA) melalui Pusat Penyelidikan Halalan Thayyiban (PPHT) telah meneruskan usaha dalam mengimarahkan lagi bulan Ramadan melalui program “Infaq Ramadhan for Orphans”.

mulai 18 hingga 19 Mei 2020.

Program yang diadakan selama (2) hari bermula 18 Mei 2010 telah berjaya mengumpulkan sumbangan berbentuk kewangan dan barang-barang keperluan asasi untuk seramai (31) orang anak yatim daripada (21) buah keluarga di sekitar Daerah Brunei dan Muara.

Hadir bagi menyempurnakan penyerahan sumbangan ialah Profesor Madya Dr Nurdeng Deuraseh, Pengarah PPHT, dan Pengiran Dr Hjh Norkhairiah binti Pengiran Haji Hashim, Timbalan Pengarah PPHT.

Tujuan program ini diadakan adalah untuk mengajak orang ramai khususnya warga UNISSA untuk sama-sama menghulurkan sumbangan dan menderma kepada anak-anak yatim di samping untuk meraih keberkatan di bulan Ramadhan. Sumbangan tersebut diharap akan dapat membantu kesejahteraan anak-anak yatim berkenaan di samping untuk berkongsi kebahagian dan juga kegembiraan dalam menyambut ketibaan aidilfitri.

Turut sama hadir dalam program berkenaan ialah Para Pensyarah dan pegawai-pegawai PPHT.

Idioms and phrases by theidioms.com